top of page

UDSOLGT

 

KRISTELIGT DAGBLAD

»Detaljerede analyser og stor skønhed: Det er to sider af samme sag i idéhistorikeren og naturfotografen Rune Engelbreth Larsens bog Danmarks genforvildede naturPå den ene side fremlægger Engelbreth Larsen et udførligt oplæg til et paradigmeskifti dansk naturforvaltning. På den anden side ønsker han at bidrage til formidling af 'naturpotentiale og inspirerende naturoplevelser i danske naturområder i almindelighed'. Det sidste sker i høj grad via hans egne over 100 meget smukke fotos.« (Kristeligt Dagblad)

STEEN GADE, ALTINGET

»Rune Engelbreth Larsens nye bog 'Danmarks genforvildede natur' glimter allerede på lang afstand af endnu et billedpragtværk om Danmarks natur – og det er den. Også. For det er samtidig en fremragende brugsbog – ja, nærmest en køreplan – om hvordan vi hurtigt kan vende udviklingen på biodiversitetsområdet efter flere årtiers stadige forringelser. Derfor fortjener udgivelsen meget mere end en anmeldelse som endnu en flot billedbog fra vild natur med sjældne sommerfugle og udsatte planteædere i flotte landskaber, hvad den også er. (...). Bogen er bestemt ikke svært tilgængelig, og den er ligefrem spændende for de mange naturnørder, vi heldigvis har i fædrelandet, for beslutningstagere på alle niveauer samt for medier. (...) Konceptet er uden al diskussion helt rigtigt.« (Steen Gade, Altinget)

NATURGUIDE.DK

»Hvordan den accelererende naturkrise kan imødegås beskriver Rune Engelbreth Larsen på en både praktisk og flot måde i sin seneste bog, Danmarks genforvildede natur. Bogen præsenterer på en detaljeret, men dog let forståelig måde behovet for mere og vildere natur i Danmark og drøfter den politiske naturdagsorden, dyretætheder, hegn og udfordringer i den eksisterende lovgivning. Der gives også eksempler på erfaringer med vild natur i Danmark, Tyskland, Holland og England. (...) En oplevelsesbog, der i ord og billeder inspirerer til naturoplevelser ud over det sædvanlige ...« (Naturguide.dk)

LEKTØRUDTALELSE

»For naturelskeren er dette en sand perle og for os andre, en øjenåbner. (...) Teksten er velskrevet og velformuleret og man mister ikke den røde tråd på trods af de mange årstal, fagudtryk og stednavne. En bog der er nem at blive grebet af og svær at lægge fra sig. En meget smuk bog.« (Lektørudtalelse)

INTERVIEW I KRISTELIGT DAGBLAD

»'Naturen skal have lov til at være natur,' siger Rune Engelbreth Larsen. 'Det handler ikke om at vende tilbage til fortidens natur, men sørge for at naturen fremadrettet får lov til at udarte sig på egne præmisser visse steder i landet. Det er nødvendigt for at bevare og passe på biodiversiteten.  Måske er coronakrisen så drastisk og påtrængende, at vi genopdager naturen og oplever den som et fælles rum. Et rum vi skal værne om – sammen. Den fællesskabsfølelse har længe været væk, men måske får vi øje på den igen i kølvandet på coronakrisen.'« (Kristeligt Dagblad)

DGN-forside-pr2.jpg

UDSOLGT

Vilde danske naturlandskaber uden byer og uden motorsavenes larm i skovene, hvor genudsatte nøglearter skaber en foranderlig natur- og oplevelsesrigdom, kan blive virkeligheden i Danmark en lang række steder. Rune Engelbreth Larsens nye bog, DANMARKS GENFORVILDEDE NATUR, handler om, hvor de første små skridt er taget de foregående par årtier – og hvor og hvordan de næste store skridt kan tages i de nærmeste år med udsætning af vildheste, bisoner og andre vilde planteædere. 

 

Bogen præsenterer en detaljeret, men bredt forståelig gennemgang af behovet for mere og vildere natur i Danmark og ser bl.a. på den ændrede politiske naturdagsorden, diskuterer dyretætheder, opklarer myter om friluftsliv kontra vildere natur og hegn, udforsker udfordringer i eksisterende lovgivning og fremlægger 15 bud på vildere naturnationalparker, der kan realiseres på få år.

DANMARKS GENFORVILDEDE NATUER er en oplevelses- og oplysningsbog, der i ord og billeder inspirerer til naturoplevelser ud over det sædvanlige i dagens Danmark - og til vildere natur i morgendagens Danmark.  

 

DANMARKS GENFORVILDEDE NATUR

308 sider i stort format (30 x 21 cm). Hardback

bottom of page