Velkommen til Naturzonen.dk

Formålet med Naturzonen.dk er at formidle og fremme vildere naturområder på naturligere præmisser i Danmark. I ord og billeder samler og uddyber Naturzonen.dk forslag til hvorfor, hvordan og hvor vildere natur kan etableres – og hvor vi allerede er på vej. Hvis du vil støtte arbejdet og Naturzonen.dk som annoncefri platform med indhold, der ikke kan findes andre steder, kan du læse nærmere her: Støt Naturzonen.dk.

Om forfatteren

 

Rune Engelbreth Larsen er født i 1967, idéhistoriker, naturfotograf, foredragsholder og forfatter til en stribe større naturbøger, bl.a. Den danske naturs genkomst (2014), Vildere vidder i dansk natur (2017) og Danmarks genforvildede natur (udkommer i 2020). Alle illustreret af forfatterens egne naturfotografier. Endvidere er naturen et tilbagevendende tema i digtsamlingerne Danmarks krans (2010), Cirklen og tangenten (2012) og Ararat (2019).

Forfatterskabet rummer dog også en række bøger med politiske og kulturhistoriske emner, bl.a. Renæssancen og humanismens rødder (2006), Oplysning og tolerance (2009) og Frihed og retfærdighed (2011). 

Medlem af Etisk Råd (siden 2018) og Hovedbestyrelsen i Danmarks Naturfredningsforening (siden 2015). Tidligere klummeskribent i Politiken (2004-2016).

Rune Engelbreth Larsens naturbilleder er blevet anvendt i en række sammenhænge udover egne naturbøger, bl.a. af dagbladet Politiken, Danmarks Naturfredningsforening (postkort), Verdens Skove, Verdensnaturfonden WWF og Den Danske Naturfond. I 2012 blev et par fotografier antaget til landets første censurerede fotoudstilling på Danmarks Fotomuseum, og i 2018 fik han Verdens Skoves pris som Årets Skovven. Alle fotos på Naturzonen.dk og Danarige.dk er desuden frit tilgængelige til ikke-kommerciel brug - læs mere: Copyright, Creative Commons og common sense

LÆS OGSÅ: Nogle subjektive strøtanker om øjet og objektivet i naturen (Danarige.dk)

Rune Engelbreth Larsen (foto: Tommi Larsen, 1972)

STØT NATURZONEN.DK 

MOBILEPAY 40 88 52 25


ELLER KØB NATURFOTOS TIL DIN VÆG, MOBIL OG KROP HER


RUNE ENGELRETHS WEBSHOP ★ 

De etablerede onlinemedier vil gerne have mere gratis indhold, men vil samtidig tjene på den annoncetrafik, som ulønnede skribenter tiltrækker. Derfor går flere freelancere solo og skriver på egne eller fælles netmedier for at bevare den fulde ret over egne tekster og måske selv tjene lidt på webtrafikken — samtidig spares læsere for betalingsmure og forstyrrende annoncer.

Naturzonen.dk er en fri fugls annoncefri platform med særegne natur-vinkler, som du ikke finder i de etablerede medier, og du kan frit downloade alle sidens fotos til privat brug eller ikke-kommerciel brug på nettet. Naturzonen.dk er gratis, men ikke omkostningsfri, og har du råd og lyst, kan du hjælpe med at holde siden på vingerne. Det er tids- og ressourcekrævende at bidrage på kvalificeret vis til den naturpolitiske debat og beskrive og fotografere naturområder over hele landet. Naturzonen.dk forsøger begge dele, og du kan støtte ved at besøge forfatterens webshop Poliphilo — eller:

Du kan give forfatteren en håndsrækning og samtidig blive oplyst ved at købe bogen Danmarks genforvildede natur

Du kan støtte forfatteren og oplyse en større kreds ved at booke (eller få andre til at booke) forfatterens naturforedrag

NATURZONEN.DK er skrevet og fotograferet af Rune Engelbreth Larsen, der er idéhistoriker og forfatter til en række kulturhistoriske og politiske bøger, men i de senere år har beskæftiget sig mest med dansk natur, bl.a. i klummer og artikler, men også i bøgerne Danmark er en kvinde — på genopdagelse i den danske natur (2009), Den danske naturs genkomst (2014), Vildere vidder i dansk natur (2017) og Danmarks genforvildede natur (2020). 

Hvor ikke andet er anført, er al tekst og alle billeder på Naturzonen.dk © Rune Engelbreth Larsen

RUNE ENGELBRETH LARSEN | FACEBOOK | TWITTER | INSTAGRAM | YOUTUBE
 |

HUMANISME.DK | POLIFILO.DK | FORLAGET DANA |

 

TAK TIL AAGE V. JENSEN NATURFOND & PRIVATE GIVERE FOR STØTTE

TAK TIL KLOGE HOVEDER FOR RÅD OG VEJLEDNING