top of page
Rune Engelbreth Larsen. Foto: Territorium

Velkommen til Naturzonen.dk

Formålet med Naturzonen.dk er at formidle og fremme vildere naturområder på naturligere præmisser i Danmark. I ord og billeder samler og uddyber Naturzonen.dk forslag til hvorfor, hvordan og hvor vildere natur kan etableres – og hvor vi allerede er på vej. Hvis du vil støtte arbejdet og Naturzonen.dk som annoncefri platform med indhold, der ikke kan findes andre steder, kan du læse nærmere her: Støt Naturzonen.dk.

Om forfatteren

 

Rune Engelbreth Larsen er født i 1967, idéhistoriker, naturfotograf, foredragsholder og forfatter til en stribe større naturbøger, bl.a. Vildere vidder i dansk natur (2017), Danmarks genforvildede natur (2020) og Naturnationalparker og de store dyrs genkomst (2023). Alle illustreret af forfatterens egne naturfotografier. Endvidere er naturen et tilbagevendende tema i digtsamlingerne Danmarks krans (2010), Cirklen og tangenten (2012), Ararat (2019) og Egosaurus (2022).

Forfatterskabet rummer dog også en række bøger med politiske og kulturhistoriske emner, bl.a. Renæssancen og humanismens rødder (2006), Oplysning og tolerance (2009) og Frihed og retfærdighed (2011). 

Tidligere medlem af Etisk Råd (2017-22) og nuværende medlem af Repræsentantskabet og Naturfagligt Udvalg i Danmarks Naturfredningsforening. Tidligere klummeskribent i Politiken 2004-2016.

Rune Engelbreth Larsens naturbilleder er blevet anvendt i en række sammenhænge udover egne naturbøger, bl.a. af dagbladet Politiken, Danmarks Naturfredningsforening (postkort), Verdens Skove, Verdensnaturfonden WWF og Den Danske Naturfond. I 2012 blev et par fotografier antaget til landets første censurerede fotoudstilling på Danmarks Fotomuseum, og i 2018 fik han Verdens Skoves pris som Årets Skovven. Alle fotos på Naturzonen.dk og Danarige.dk er desuden frit tilgængelige til ikke-kommerciel brug - læs mere: Copyright, Creative Commons og common sense

LÆS OGSÅ: Nogle subjektive strøtanker om øjet og objektivet i naturen (Danarige.dk)

Rune Engelbreth Larsen (foto: Tommi Larsen, 1972)

Rune Engelbreth Larsen (foto: Tommi Larsen 1972)
bottom of page