top of page
190613-0796.jpg

Vildheste i  Skindbjerglund & Rise Skov

Status 2020

Fotografen har ikke været forbi arealet endnu – her nogle andre Exmoor-vildheste fra Sydlolland (foto © Rune Engelbreth Larsen)

VILDHESTE. SKINDBJERGLUND & RISE SKOV, NORDJYLLAND (ca. 225 ha). NATURPROJEKT SIDEN 2019.

 

• Selvbærende natur uden fast tilskudsfodring. Fortsat tømmerhugst.

• Ejer og forvalter: Naturstyrelsen

• Vildhest: Exmoor Pony

• Vildhestebestand 2020: 20

I 2019 udsætter Naturstyrelsen Himmerland 20 vildheste (Exmoor) i en 225 hektar stor hegning, der omfatter styrelsens arealer i Skindbjerglund og nytilkøbte arealer i Rise Skov. Ved etableringen er projektet dermed det største vildhesteprojekt i Danmark.

I en pressemeddelse kan man bl.a. læse:

»En flok hårdføre heste af racen Exmoor er nu sat ud i et nyt statsligt naturområde ved Lindenborg Ådal, hvor de skal græsse året rundt. (...) Dele af det nyindkøbte område har været plantet til med juletræer, og her skal hestene nu hjælpe med at genskabe naturtypen overdrev, der er kendetegnet ved masser af blomster, sommerfugle og andre insekter. Der findes store mængder kalk i jordoverfladen, og derfor er området særligt velegnet til at udvikle meget artsrige insekt- og plantesamfund. I det eksisterende statslige område skal der også udlægges urørt skov over de kommende år.« (Naturstyrelsen Himmerland, 19.12.2019).

Rune Engelbreth Larsen (seneste opdatering: 19. december 2019)
Tak til Aage V. Jensen Naturfond og private givere for støtte til foto-ture og udarbejdelse af manuskript

• Rewilding i Danmark. En oversigt over mere selvbærende naturprojekter

bottom of page